konjički klub "BEOGRAD"

Paštrovićeva 2, 11030 Beograd

Beogradski hipodrom

tel/fax: 355 3550, 063/763-63-87

e-mail: vanjaprelic@gmail.com

Home

Škola jahanja

Rekreativno jahanje

Sportsko  jahanje

Takmičenja

Druge usluge

Naši konji

  

      

            Osnovnu obuku -  školu jahanja - drže iskusni i za to školovani treneri sa grupom asistenata. Tokom obuke stiču se osnovna znanja o jahanju, od upoznavanja sa konjima, pojahivanja i sjahivanja, preko upućivanja o opremi,  do osnova o pravilnom stavu jahača, sigurnom upravljanju pri hodu i kasu. Časovi jahanja su pojedinačni (svaki polaznik ima svog trenera) i  održavaju se u dva klubska manježa (otvoreni i pokriveni) uz neprekidni nadzor trenera.

            Sigurnost polaznika je jedan od osnovnih zadataka trenera, te se obuka odvija uz obaveznu upotrebu zaštitne opreme, koja je uključena u cenu obuke. Obuka se odvija na konjima koji su obučeni za rad sa jahačima početnicima.

            Pored savladavanja osnova same tehnike jahanja, početnici se upućuju u ophodjenje sa konjima - od toga kako se konju prilazi, preko pripreme konja za jahanje, do tretmana konja nakon jahanja, uključujući hranjenje i timarenje.

            Jahanje je isključivo na vlastitu odgovornost, takodje za sve moguće povrede ili štete nastale unutar konjičkog kluba Beograd, u manjezu ili za vreme jahanja, uprava kluba, kao niti učitelj jahanja, ne snose nikakvu odgovornost.

 

 

 

           Ukoliko postoji interesovanje, moguće je organizovati i grupne časove i terapeutsko jahanje, . U školu jahanja mogu se upisati deca starija od 5 godina i njihova   obuka odvija se na obučenim ponijima.

          Škola jahanja radi preko čitave godine svakim radnim danom izuzev ponedeljka i to radnim danima od 14 do 18 časova, a vikendom od 10 do 14 časova.  Časovi se održavaju u dogovoru sa trenerom i obavezno se telefonski zakazuju ( 011/355 – 3550 ili 063/763-63-87).

          Rekreativnim jahanjem moguće je baviti se nakon završene osnovne obuke, koja obično traje trideset časova.

 

                                                                                                                                                                         

Copyright © 2008 Konjički klub BEOGRAD. All rights reserved.